Wat zijn de actuele ontwikkelingen rondom stikstof?

Dat zijn er ineens zoveel tegelijkertijd, dat we het voor vandaag alleen bij het opsommen van linkjes met interessante informatie houden. Vanaf morgen zullen we weer centrale stikstofbegrippen en -actualiteiten van uitleg en bijdebehante opmerkingen voorzien.

Voor wie grofweg weet hoe de stikstofcrisis in elkaar zit en één bericht wil lezen waarin het nieuws vanuit Den Haag zo begrijpelijk mogelijk wordt uitgelegd.

Voor wie goed weet hoe de stikstofcrisis in elkaar zit en wil weten wat voor ons de belangrijkste vindplaatsen van afgelopen dagen waren:

  • Binnenlands Bestuur heeft 8 februari een zeer interessant interview met hoogleraar Chris Backes geplaatst waarin de stikstofcrisis in Nederland vergeleken wordt met de landen om ons heen.
  • Minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof heeft 10 februari twee brieven over stikstof naar de Tweede Kamer gestuurd.
  • Advocaat Paul Bodden heeft binnen no-time de highlights uit die brieven juridisch geanalyseerd en zijn conclusie is dat er iets meer duidelijk is geworden, maar nog steeds heel veel onduidelijk blijft.

Voor wie eerst behoefte heeft aan toegankelijke, cynisch humoristische uitleg over stikstof, dit is in chronologische (en daarmee logische) volgorde alles wat wij er tot nu toe over geschreven hebben: