Expertisecentrum vergunningen

Cursussen

Schrijf je nu in voor een cursus bij jou in de buurt.

Kwartet

Hét kwartetspel om de Omgevingswet begrijpelijk en leuker te maken.

Omgevingswet

Al het laatste nieuws rondom de omgevingswet vind je hier.

Over Jola van Dijk

Het gezicht achter Permiso, het expertisecentrum voor vergunningen.

Over Permiso

Permiso wil de jaarlijkse 300 á 400 miljoen euro aan faalkosten in de bouw door vergunningproblemen zoveel mogelijk beperken. Daarvoor is een soepele overgang van het huidige recht naar de Omgevingswet belangrijk.

We concentreren ons op dit moment daarom op het ontwikkelen en aanbieden van passende informatie en cursussen voor iedereen die met de Omgevingswet te maken heeft. Daarbij onderscheiden onze cursussen zich door de focus op vaardigheden: het kunnen vinden van de nieuwe regels in de nieuwe software en het kunnen toepassen van die nieuwe regels conform de nieuwe manier van werken.

Ontdek ons cursusaanbod

Eerst volgende cursus

Omgevingswet kwartet

Zelfs voor mensen die dagelijks met vergunningen en bestemmingsplannen werken is de Omgevingswet nog één grote ver-van-mijn-bed-show. Daar is de Omgevingswet veel te belangrijk voor aangezien hierdoor zowel de regels, de software als de cultuur zullen veranderen. Zó belangrijk dat wij de Omgevingswet begrijpelijk en zelfs leuk willen maken.

Daarom stellen we het Omgevingswet Kwartet tegen kostprijs aan iedereen beschikbaar. Het spel bestaat uit 8 kwartetten en een uitleg van alle belangrijke nieuwe Omgevingswet-begrippen.

Bestel Omgevingswet kwartet

Uitgelichte cursussen

Wat betekent de Omgevingswet voor jouw werk en jouw organisatie? Dat antwoord is voor iedereen anders. Daarom bieden wij op maat gemaakte incompany cursussen Omgevingswet aan. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

Bekijk de complete cursusagenda

Incompany cursus op maat

Weet je dat de Omgevingswet eraan zit te komen, maar nog niet wat die voor jouw organisatie gaat betekenen? Tijdens een incompany cursus zoeken we het samen uit.

  • Inhoud cursus op maat gemaakt
  • Eigen praktijkvoorbeelden
  • Individuele prijsafspraak
  • Eigen locatiekeuze
  • Draagt bij aan teambuilding

Vaktaal omgevingswet

Alsof de regels en formulieren voor vergunningen op zichzelf nog niet complex genoeg zijn, wordt er ook nog eens ontzettend veel jargon gebruikt. En dan zijn er met de Omgevingswet (Ow) ook weer een hoop nieuwe begrippen bij gekomen.

Ook wij ontkomen er niet aan om jargon te gebruiken, maar we doen wel ons best om zoveel mogelijk van die vaktaal begrijpelijk uit te leggen.

Bekijk vaktaal pagina

Het gezicht achter Permiso

 Als jurist stond mr. drs. J.H.I. (Jola) van Dijk al bekend om haar laagdrempelige en ontwapende stijl. Als het nodig is, wordt er geprocedeerd. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Het opbouwen van een expertisecentrum vergunningen past dan ook perfect bij haar. Zo kan ze er immers echt voor zorgen dat zoveel mogelijk vergunningen op de juiste manier aangevraagd worden en mensen opgeleid kunnen blijven worden tot vergunningenmanager.

“Ik schep er plezier in het vak begrijpelijk en enthousiast uit te leggen.”

Blijf op de hoogte

De informatie op deze website wordt regelmatig geactualiseerd en aangevuld. Jola van Dijk doet hier regelmatig verslag van op sociale media. Bovendien kaart zij ook via die kanalen het maatschappelijke probleem van onnodige faalkosten door vergunningproblemen aan.

   

Ons laatste nieuws

Hapklare brokjes

Wat is delegatie?

Gisteren sprak de Eerste Kamer weer over de inwerkingtreding Omgevingswet De commissie van de Eerste Kamer heeft besloten de toelichting van het Adviescollege ICT-Toetsing op 7 februari en de vergadering van de commissie Tweede Kamer op 2 februari af te wachten. Eergisteren bespraken we daarom wanneer wetten normaal gesproken in werking treden en introduceerden we het Inwerkingtredings-KB. Een Inwerkingtredings-KB is…
Hapklare brokjes

Wanneer treedt een wet in werking?

Morgen praat de Eerste Kamer weer over de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Zie mijn eerdere bericht voor de planning van de Eerste Kamer komende tijd. Morgen staat op de agenda: - de voortgangsbrief van de minister - de nieuwste testresultaten van het DSO Aangezien het bepaald niet normaal is dat de Eerste Kamer zo vaak en zo uitgebreid vergadert over…
Nieuws

Bestuursprocesrechtelijke wetswijzigingen met gevolgen voor vergunningen

Wat zeggen jullie? Afgelopen week werden er vanuit twee verschillende ministeries bestuursprocesrechtelijke wetswijzigingen met gevolgen voor vergunningen aangekondigd. Hanke Bruins Slot heeft namens het kabinet een wijziging van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) gepresenteerd waarin de lessen van de kinderopvangtoeslagaffaire zijn verwerkt. Ook ten aanzien van het omgevingsrecht. Centraal thema hierbij is dat burgers weer vertrouwen moeten krijgen in de…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf je liever op de hoogte door per mail een nieuwsbrief te ontvangen? Of wil je zeker weten dat je geen nieuwe cursusdata mist? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.