Vandaag exact 40 jaar geleden werd de Vereniging voor Milieurecht opgericht door enthousiastelingen die het belang van het Milieurecht voor onze samenleving onderkenden. En ik kan u vertellen: dat belang is geenszins afgenomen. Tijdens een op fantastische wijze door Natasja Teesing (en het VMR bestuur) georganiseerd jubileumcongres met de presentatie van een VMR-jubileumbundel en vegan dinner met live muziek, bleken de huidige leden prima in staat festiviteiten te combineren met inhoudelijk sterke vergezichten over de rol van het (milieu)recht in de transitie naar een duurzame samenleving. Feest met inhoud! Iedereen die er was en/of een bijdrage leverde: heel hartelijk bedankt!” – Kars de Graaf

Kars de Graaf, Natasja Teesing en Vereniging voor Milieurecht van harte gefeliciteerd met dit 40-jarig jubileum en de complimenten en dank voor het interessante congres gisteren.
Aangezien ik de eer had om te mogen pitchen op dit congres, kom ik hier binnenkort nog op terug. m’n co-auteur Ferry van de Coevering is er namelijk ondanks mijn #geenfotohoofd in geslaagd om acceptabele foto’s van dat praatje te maken en ik mag binnenkort ons artikel over 40 jaar milieurecht in die jubileumbundel met jullie delen.

Maar eerst even bankhangen en bijslapen want het was weer een knotsgekke werkweek. Die nog niet eens klaar is. Komende zondagnacht ben ik namelijk van 00:00 tot 02:00 de studiogast van Prem Radhakishun in Zwarte Prietpraat op Radio 1. Je kunt als luisteraar inbellen, dus dat maakt opblijven voor deze uitzending extra de moeite waard. maar niet getreurd als je net zoals ik normaal gesproken altijd heerlijk ligt te slapen op dit tijdstip. Alle uitzendingen zijn terug te kijken en te luisteren (klik hier).

Fijn weekend iedereen en tot snel! Ga ik ondertussen snel m’n accu opladen en dagritme omdraaien. zodat ik over twee nachtjes slapen en een middagdutje of twee voor even net zo’n nachtbraker en net zo vlijmscherp ben als Prem.