Uiterlijk 31 december 2031 zal iedere gemeente de bruidsschat volledig verwerkt moeten hebben in het eigen omgevingsplan, maar hoe kun je dat zo handig mogelijk doen?

Dat is waar de vraag van Wimfred Volbeda op neerkomt, en ik ben erg blij met het duidelijke antwoord dat Wimfred Grashoff daar inmiddels op gegeven heeft (klik hier voor de berichtgeving op LinkedIn).

De vraag van Marcel wordt veroorzaakt doordat de bruidsschat weliswaar van rechtswege onderdeel uitmaakt van het omgevingsplan, maar gebaseerd is op oud recht.

Daardoor voldoet de bruidsschat niet aan de criteria voor omgevingsplannen uit het Bkl (Besluit Kwaliteit Leefomgeving).

Dat leek voor praktische problemen te gaan zorgen doordat een gebiedsgerichte wijziging van de bruidsschat (en daarmee dus het omgevingsplan) daardoor niet aan het Bkl voldoet.

Gelukkig blijkt uit de reactie van Wimfred dat VNG en BZK tot de conclusie zijn gekomen dat dit niet het geval is als je alleen maar het gebied binnen je gemeente verkleint waarop een regel uit de bruidsschat van toepassing is.

Liever dit soort updates regelmatig in je mail dan constant LinkedIn bij moeten houden? Abonneer je dan op de Vergunningengids Actueel

Liever een op maat gemaakte cursus dan alles zelf bij elkaar moeten sprokkelen? Vraag informatie aan voor een incompany cursus.