The morning after hét webinar over woningbouwversnelling.

Ik weet niet hoe dat bij jou is… maar na zo’n intens toffe dag waar ik enorm naartoe geleefd heb, heb ik de volgende ochtend altijd een non-alcoholische kater. En vervolgens een dag (of twee) nodig om weer helemaal tot mezelf te komen. Die kant van je werk ook laten zien is niet zo gebruikelijk op Linkedin, maar wellicht juist daarom doe ik het bewust wel!

Hét webinar over woningbouwversnelling?

Voor als je nu denkt ‘waar heeft ze het over?!?’: Maester en BMC hebben afgelopen donderdag een live webinar over woningbouwversnelling en de Omgevingswet georganiseerd. Ik was één van de sprekers en we werden een uur lang in een talkshow live bevraagd terwijl letterlijk vanuit 1 op de 3 gemeentes in Nederland werd meegekeken. Letterlijk peentjes zweten dus en niet niet alleen door de warme studiolampen.

Waarom #geenfotohoofd en een morning after foto?

Binnenkort meer over het waarom van deze self-deprecating hashtag. We hebben de uitleg inmiddels op hoofdlijnen klaar, maar wachten nog even op het juiste moment om die het wereldwijde web op te slingeren. En nee, ik heb het hier niet misplaatst over ‘we’ als koninklijk meervoud, maar over Mieke Alberts en ik. Posts waarin ik me kwetsbaar opstel of bijdehand loop te doen worden altijd eerst tegengelezen door Mieke (of iemand anders) want helemaal jezelf zijn op social media is leuk, maar ook ontzettend eng en riskant.

Ik ben trots dat het me gelukt is om gisteren al m’n afspraken op verantwoorde wijze in joggingbroek en slobber t-shirt te doen. Pyjamadag houden is voor mij namelijk de meest effectieve methode om zo snel mogelijk weer lekker in m’n vel te zitten. Maar ik ben ook Mieke dankbaar voor het resoluut ‘NEE!!!’ zeggen toen ik een selfie in die outfit gemaakt had.

Doordat ik totaal niet fotogeniek ben, ligt de lat qua aanvaardbaarheid van foto’s bij mij inmiddels behoorlijk laag. Maar bij nader inzien had Mieke wel helemaal gelijk dat die oorspronkelijke foto niet geschikt was om te posten. Dus ben ik maar ff snel tussen m’n afspraken door naar haar toe gereden om deze foto te maken. Daardoor ziet de bewust oncharmante foto van de morning after er ineens een stuk minder oncharmant uit.

Mijn morning-afterfoto wijkt gelukkig nog steeds wel flink af van de ongeschreven norm voor ambitieuze zakenvrouwen om bij zo ongeveer al je berichten een professionele fotoshoot foto te plaatsen. Nooit opgevallen? Let er maar eens op hier op Linkedin en ga dan naar het Instagram-account van de betreffende powervrouw. Dikke kans dat in haar ‘feed’ vrijwel alleen maar foto’s van haar staan zonder duidelijke link met de inhoudelijke boodschap van haar bijbehorende bericht. En dikke kans dat die foto’s hun best doen om er spontaan uit te zien, maar veel te goed zijn om daadwerkelijk spontaan gemaakt te kunnen zijn.

#Mugshot?

Lang leve Miekes idee om een mok te gebruiken voor deze foto. Daardoor is ineens niet meer zichtbaar dat ik een gave heb om een stuk of drie onderkinnen uit het niets te laten ontstaan op foto’s. Die gisteren ontdekte truc ga ik dus vaker gebruiken. Voortaan zal ik standaard een paar mokken in m’n auto leggen voor als ik een spontane foto van mezelf wil maken. Ik zocht al een tijdje naar een goede reden om als hobby toffe mokken te gaan verzamelen. Die reden heb ik nu eindelijk gevonden. En moehaha, doordat de mokken voor zakelijke social media berichten zijn, zijn het ineens bedrijfskosten geworden met alle bijbehorende voordelen. Ik ben net dus al heerlijk los gegaan en heb al een hoop leuk mokken gescoord voor volgende mugshots.

Ohja, en dit is dus Miekes mok, die ze van mij gekregen heeft als souvenir van m’n bezoek aan Hollywood. Want Mieke is mijn Wonder Woman. Zonder haar waren heel veel dingen waar ik als ondernemer enorm trots op ben niet mogelijk geweest.

Waarom een T-shirt met de verkeerde spelling van m’n naam?

Tot slot iets over het T-shirt dat ik aan heb. Dit is het T-shirt dat ik het liefst draag op dit soort balansdagen. Om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken want op deze manier hoef ik niet eens te onthouden hoe ik heet. En omdat ik vanzelf blij word zodra ik dit T-shirt zie. Rebecca van der Schaft heeft me dit T-shirt cadeau te grappige verjaardagscadeau. Een paar jaar geleden heeft Rebecca me namelijk op mijn verjaardag meegenomen naar een concert van Yola, de zwarte Engelse countryzangeres. Huh, maar country is toch de muziek van witte Amerikaanse hillbillies? Ooit wel ja, toen het zelfs nog hilbilly music genoemd werd. Tegenwoordig is het van en voor iedereen. Tot en met de Country Awards winnende zwarte Amerikaanse rapper en LGBTQI-trailblazer Lil Nas X aan toe.

Ontzettend bedankt voor al jullie enthousiaste reacties afgelopen dagen op de berichten over het webinar woningbouwversnelling. Ik ga vandaag lekker verder met genieten van onder andere Yola en Lil Nas X op mijn welverdiende tweede pyjamadag om bij te komen van afgelopen week, zodat ik komende week weer kan shinen.