Permiso is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf.

Als expertisecentrum bieden we niet alleen cursussen en handboeken vergunningenmanagement aan voor vakmensen. We bieden jongeren ook de kans om juridisch-administratieve dienstverlening bij ons in de praktijk te leren. Juist nu het door de coronapandemie moeilijker is voor leerlingen om een stageplek te vinden, is het extra belangrijk om jongeren wel die kans te geven om zichzelf te ontwikkelen.

Het zijn van leerbedrijf is een kwestie van geven en nemen. We zien het dus niet alleen als onze maatschappelijke plicht, maar ook echt als een win-winsituatie. Wij investeren tijd in het bieden van een veilige en sociale plek voor jongeren om het vak van onze professionals te leren. In ruil daarvoor krijgen wij iedere keer weer frisse nieuwe inzichten van iemand die is opgegroeid met de moderne technologische mogelijkheden. Het zijn van leerbedrijf past dan ook perfect bij onze kernwaarden ‘veilig, sociaal, duurzaam’.

Wij investeren tijd in het bieden van een veilige en sociale plek voor jongeren om het vak van onze professionals te leren.

Nieuwsgierig en wellicht ook zelf geïnteresseerd in het worden van leerbedrijf? Neem contact met ons op, want wij delen graag onze ervaringen met je. Juist ook als je denkt dat jouw bedrijf hier niet geschikt voor zou zijn of je nog een beetje last van koudwatervrees hebt.

Juridisch-administratief dienstverlener

Wij zijn door de SBB erkend als leerbedrijf voor de opleiding juridisch-administratief dienstverlener (crebonummer 25145, niveau 4). Deze leerlingen hebben in hun opleiding geleerd om:

  • Juridische informatie en adviezen te verstrekken
  • Mensen indien nodig intern en/of extern door te verwijzen
  • Dossiers te beheren
  • Gegevens te verzamelen, registreren, interpreteren en typeren ten behoeve van
    vervolgprocedures
  • Standaarddocumenten op te stellen en in te vullen

De SBB heeft als doel ervoor te zorgen dat bedrijven nu en in de toekomst kunnen beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben en studenten de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan krijgen. Als praktijkbegeleider kun je niet alleen bij de school van jouw stagiair terecht bij vragen, maar ook bij de SBB. De SBB biedt bovendien gratis online cursussen aan voor praktijkbegeleiders. Je komt dus meteen beslagen ten ijs waardoor ook de eerste keer al de samenwerking met de leerling optimaal kunt benutten.

Bronnen:
SBB
Juridisch-administratief dienstverlener