#hierwasik gisteren: wat extra algoritme-hulp halen voor #vergunningenawareness bij de GGD.

Woeh, vrijdag heb ik een mijlpaal bereikt, dat moet gevierd worden! Ik heb voor het eerst per ongeluk een fitty veroorzaakt op social media.

Een #hapklaarbrokje naar aanleiding van de ontzettend belangrijke vergunningen-stikstof-uitspraak over CO2-opslag Porthos is op Linkedin in het verkeerde keelgat van een klimaatscepticus geschoten. Daardoor is men nu gezellig wellus nietus tegen elkaar aan het zeggen over de opwarming van de aarde. Oftewel: men is super fijne algoritme-hulp aan het geven voor mijn missie van vergunningen awareness, want Linkedin houdt veel meer van comments dan van likes. Dankzij hun meningsverschil over de opwarming van de aarde, zal mijn vergunningenbericht nog dagen of zelfs weken in tijdlijnen blijven verschijnen.

Dat ben ik nu onder een dekentje op de bank met hoofdpijn en een zere arm aan het vieren door tegen een ander heilig huisje te schoppen. Ik was zo eigenwijs om als uitzondering het zwaardere Moderna-vaccin te vragen terwijl ze me Pfizer hadden willen geven. Dus nu heb ik verplicht vrijwillig bankarrest.

Als je behoefte hebt om je mening over corona en vaccinatie te spuien: be my guest. Zolang je het netjes houdt, maak je mij er hartstikke blij mee. Als ik geen zin meer heb om op je te reageren zal ik “let’s agree to disagree” zeggen.

De vergunningen-twist van dit verhaal: ik heb m’n prik in een hotel gekregen. En eerder in een voetbalstadion. Ik heb het gecheckt: en ja hoor, daar heeft het GGD keurig vergunningen voor aangevraagd en gekregen. Want in dit land mag bijna niets zonder vergunning, dus ook niet heel veel mensen medische behandelingen geven op plekken die daar niet voor bedoeld zijn.

De mok: free your mind… and the rest will follow!