Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen en hindernissen voor de #Omgevingswet. Daarom vandaag als #hapklaarbrokje de vraag: wat zijn de scenario’s voor de Omgevingswet?

Wat ik denk…

Begin december vroeg m’n projectteam aan me hoeveel tijd ze in hun jaarplanning voor 2023 vrij moeten houden voor de Omgevingswet. Sindsdien heb ik regelmatig na zitten denken over die vraag In de tussentijd zijn er weer een aantal Omgevingswet-nieuwtjes voorbij gekomen. Maar een antwoord op de zeer terechte en prangende vraag van m’n projectteam heb ik nog steeds niet kunnen geven. Had ik maar een glazen bol, dan wist ik wat er uit de patstelling tussen Hugo de Jonge en de Eerste Kamer zou komen.

Wat ik wel weet, is dat van alle mogelijke scenario’s voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet er drie scenario’s zijn om komende tijd goed in de gaten te houden en rekening mee te houden. Komende dagen zal ik die hier bespreken. Ik ben altijd nieuwsgierig naar jullie gedachten naar aanleiding van m’n posts, maar nu helemaal!

Wat denken jullie dat het gaat worden en waarom?

En hoe gaan jullie om met deze onzekerheid over de Omgevingswet?

Wat ik zeg:

1. 1 juli 2023

2. 1 januari 2024 (VNG-motie)

3. de volgende Eerste Kamer beslist

Wat zeggen jullie?

Wil je meer weten over de Omgevingswet, zie www.permiso.nl/omgevingswet en www.segment.nl/omgevingswet

BTW, ga jij ook naar de InfraTech? Laat het me even weten, want dat is het ideale moment om elkaar eens te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers van gedachten te wisselen over de Omgevingswet.