Gisteren heeft de Eerste Kamer weer vergaderd over de Omgevingswet. Daarom vandaag als hapklaarbrokje: wat is de planning van de Eerste Kamer?

Wat ik denk?

Helaas, ik had nog zo lief gevraagd om dit scenario naar het land der fabelen te verwijzen, maar inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 juli 2023 behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Dankjewel Martin Hendriksma van Binnenland Bestuur voor deze update en beschouwing. 27 januari is nu het eerst volgende moment dat er waarschijnlijk weer een actuele ontwikkeling is. Nog geen duidelijkheid dus, wel weer wat meer duiding. Dat helpt in ieder geval iets. Terwijl we met z’n allen geduld blijven hebben en beslissingen op een goudschaaltje blijven wegen.

Wat ik zeg?

Tijdens de commissievergadering van de Eerste Kamer is hun planning voor de komende maand duidelijk geworden:

  • 27 januari ontvangt men weer een voortgangsbrief van Hugo de Jonge
  • 31 januari wordt de stand van zaken naar aanleiding van die voortgangsbrief besproken
  • 7 februari geeft het Adviescollege ICT-toetsing een toelichting op de uitkomsten van Indringend Ketentesten Fase 3 die dan beschikbaar zullen zijn
  • Indringend Ketentesten Fase 4 moet nog plaatsvinden
  • er moet nog een datum bepaald worden voor de bespreking van het inwerkingtredingsbesluit dat nog door de minister moet worden genomen.

Wat zeggen jullie?

Wil je trouwens meer weten over de Omgevingswet, zie www.permiso.nl/omgevingswet en www.segment.nl/omgevingswet

Tot slot: ga jij ook naar de InfraTech2023? Laat het me even weten, want dat is het ideale moment om elkaar eens te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers van gedachten te wisselen over de Omgevingswet.

Wil je graag reageren op dit bericht of ben je nieuwsgierig naar de reacties van anderen op dit bericht? Dat kan via de Linkedinversie van dit bericht!