#hierwasik: kerst vieren & werken bij Omgevingsdienst de Vallei (OddV)

Afgelopen jaar heb ik als vergunningenjurist gewerkt bij de OddV in Barneveld. Vergunningsbesluiten juridisch checken voor ze de deur uit gaan en verdedigen in bezwaar en beroep.
Bij de OddV is men goed in vergunningsbesluiten nemen. En in samen lekker uit eten gaan. Dus dat laatste hebben we uiteraard ook met kerst gedaan. Twee keer zelfs! Vorige week donderdag met iedereen van alle standplaatsen binnen de OddV samen op het eindejaarsfeest met kerstpakkettenmarkt. Mijn keuze voor het kerstpakket: een duurzaam rolkoffertje.

Marikenbrood

Twee dagen daarvoor hebben we met iedereen van standplaats Barneveld gelunched. Deze foto is toen gemaakt en laat grofweg de helft zien van wat er allemaal op tafel stond. Iedereen had iets meegenomen. Het resultaat was dat we met z’n allen een knotsgekke, maar ook super lekkere en gezellige kerstlunch hadden. Met alles van linzensoep tot mango ijs. En van pigs in a blanket tot arretjescake.

Mijn bijdrage: Nijmeegs Marikenbrood… duh!
Voor wie deze lokale lekkernij nog niet kent: https://www.foodaholics.nl/lokale-zoethoudertjes-nijmeegs-marikenbrood/
Het lijkt een beetje op kerststol, maar dan vele malen lekkerder. En typisch Nijmeegs, dus tof.

HelderZwart

Komend jaar verricht ik overigens nog wel wat werkzaamheden voor de OddV, maar werk ik niet meer op kantoor in Barneveld. Als prikkelgevoelig introvertje ga ik de Barneveldse kantoortuin niet missen, maar alle gezellige mensen en het samen ergens gaan eten wel! Om het af te leren ga ik daarom in het nieuwe jaar twee keer uit eten om goed afscheid te nemen van al m’n collega’s daar. Lunchen met de juristen en dineren met de vergunningverleners.

Niet dat ik in het nieuwe jaar wat te kort ga komen qua lekker eten. Dan zal ik namelijk wekelijks bij HelderZwart te vinden zijn in Den Bosch. Op loopafstand van Jan de Groot… laat die Bossche bollen maar komen!

Fijne kerst!