Vergunningproblemen veroorzaken jaarlijks zo’n 300 á 400 miljoen euro aan faalkosten. Deze problemen ontstaan vooral omdat vergunningen vaak op gevoel gedaan worden, ad hoc. Daarom hebben wij een methode ontwikkeld waarin alle activiteiten van vergunningenmanagement netjes een eigen plek krijgen en dwarsverbanden duidelijk worden. Vergunningenmanagement gaat over het beperken van risico’s, snellere vergunningenprocedures, projectresultaat, haalbaarheid van planning en audits zonder problemen. Dit kan alleen wanneer vergunningenmanagement plaatsvindt vanuit een integrale projectbenadering. Het moet een functioneel onderdeel uitmaken van het project, daarom heet onze methode ‘projectgericht vergunningenmanagement’.

Na deze cursus weet je:

  • De taken van vergunningenmanagers
  • Welk niveau van vergunningenmanagement nodig is voor een project
  • Welk effect het niveau van het project heeft op het werk van de vergunningenmanager
  • Met wie en hoe vergunningenmanagers samenwerken
  • Tips en trucs voor risicomanagement

Ieder project heeft een andere werkomgeving en andere doelstellingen. Het is een wereld van verschil of je aan de vergunningen voor een agrarische ontwikkeling werkt of voor een complex meerjarig infrastructureel project. En alle soorten projecten komen uiteraard voor in alle mogelijke maten, van heel klein tot heel groot. Ieder project vraagt daarom om een andere aanpak.

In deze cursus leer je uit welke taken het werk van een vergunningenmanager bestaat en hoe dat werk op een specifieke project afgestemd kan worden. Je wordt geïntroduceerd in de methode ‘projectgericht vergunningenmanagement’ die door Ferry van de Coevering en Jola van Dijk is uitgekristalliseerd in het boek ‘Vergunningen in projecten’.

Onze andere cursussen helpen je de regels rondom vergunningen in de vingers te krijgen. Deze cursus gaat niet over regels, maar over het overkoepelende vergunningenmanagement. Over de mensen, de communicatie, de administratie, het benodigde instrumentarium en de creatieve oplossingen.

Deze cursus is specifiek bedoeld voor vergunningenmanagers, omgevingsmanagers, projectleiders en ambtenaren. Alle andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook van harte welkom. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. Iedere deelnemer ontvangt bovendien het Omgevingswet Kwartet.

De cursus wordt in één dag van 9:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags gegeven en kost €574,- ex BTW per deelnemer. Neem voor het aanmelden even contact met ons op wanneer 3 of meer mensen vanuit dezelfde organisatie deze cursus willen volgen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheid van een op maat gemaakte incompany cursus en maken we in ieder geval een individuele prijsafspraak.

Geïnteresseerd?