Je kunt het zo gek niet bedenken, of er geldt in Nederland een vergunningsplicht voor. Kunnen al die vergunningsplichten je gestolen worden, maar wil je wel concrete handvatten voor het omgaan met de meest voorkomende vergunningaanvragen? Dan is deze cursus voor jou bedoeld: praktische basisinformatie en alarmbellen over vergunningen.

Na deze cursus weet je:

  • Dat alles begint met het bestemmingsplan
  • Welke vergunningen je makkelijk zelf aan kunt vragen
  • Wanneer je die vergunningen precies nodig hebt
  • Welke informatie je dan waar in moet leveren
  • Wanneer het tijd is om een deskundige in te schakelen

In deze cursus zouden we het liefst gewoon de formulieren voor onder meer het kappen van een boom of de bemaling ten behoeve van een fundering behandelen. Zo werkt het alleen niet in vergunningenland. In iedere gemeente en voor iedere activiteit zitten de vergunningen weer net iets anders in elkaar. De ultieme praktische basiscursus vergunningen bestaat daarom niet, maar we doen ons best om daar zo dicht mogelijk bij in de buurt komen.

De cursus begint met het bestemmingsplan. Daar zijn namelijk de belangrijkste regels voor jouw projectlocatie te vinden. Bestemmingsplannen zijn zeer uitgebreid, maar voor de meeste projecten hoef je maar een heel klein deel te lezen. Wij laten je daarom precies zien welk deel van het bestemmingsplan dat is. En wat je vervolgens aan die informatie uit het bestemmingsplan hebt.

Vervolgens gaan we door met de landelijke regels. Je leert hoe je kunt controleren welke activiteiten van de meest voorkomende projecten vergunningsplichtig zijn. En hoe die vergunningen precies aangevraagd moeten worden. Daarbij gaan we ook specifiek in op het herkennen van uitzonderingssituaties, zodat je op tijd een deskundige in kunt schakelen.

Deze cursus is specifiek bedoeld voor aannemers, ambtenaren, omgevingsmanagers en beginnende vergunningenmanagers, maar alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. Iedere deelnemer ontvangt bovendien het Omgevingswet Kwartet.

De cursus wordt in één dag van 9:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags gegeven en kost €549,- ex BTW per deelnemer. Neem voor het aanmelden even contact met ons op wanneer 3 of meer mensen vanuit dezelfde organisatie deze cursus willen volgen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheid van een op maat gemaakte incompany cursus en maken we in ieder geval een individuele prijsafspraak.

Komende cursussen