Heb je veel met vergunningregels te maken en wil je kunnen ‘mee denken’ in plaats van ‘nee denken’? Wil je zeker weten dat je alle mogelijkheden hebt overzien voordat je een plan afwijst wegens strijd met de regels? Oftewel: vraag jij je ook altijd af wat wel kan? Dan is deze cursus voor jou bedoeld: aan de hand van voorbeelden uit de vergunningenpraktijk leren we je tussen de regels door te lezen en daardoor veel meer mogelijkheden te ontdekken.

Na deze cursus kun je:

  • Verantwoord vergunningregels buigen zonder ze te breken
  • Het raakvlak tussen technische en juridische mogelijkheden optimaal benutten
  • Controleren of je écht alle mogelijkheden hebt onderzocht
  • Anderen overtuigen akkoord te gaan met jouw creatieve oplossingen

Ben jij ook allergisch voor het argument ‘regels zijn regels’? Alsof vergunningregels in beton gegoten zijn en er geen enkele ruimte voor interpretatie is. Wij zien het juist als een uitdaging om binnen de letter én de geest van de wet creatieve oplossingen te vinden waardoor er ineens veel meer mogelijk is. Daartoe hebben we een aantal methodes ontwikkeld die we graag met je delen, want ook creativiteit kun je (stimu)leren.

We verkennen eerst met elkaar waar het breekpunt van regels ligt zodat glashelder is welke marge we hebben om in los te gaan met onze creativiteit. Vervolgens leren we je hoe je systematisch optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden die er zowel juridisch als technisch zijn binnen de vergunningregels. Alleen ben je er nog niet zodra je een creatieve oplossing bedacht hebt voor een concreet probleem. Je zult er vaak ook anderen nog van moeten overtuigen. Daarom sluiten we de cursus af met tips en trucs om de beslissers mee te krijgen met jouw plan.

Deze cursus is bedoeld voor vergunningenmanagers, vergunningverleners, omgevingsmanagers, ambtenaren en ingenieursbureaus. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. Iedere deelnemer ontvangt bovendien het Omgevingswet Kwartet.

De cursus wordt in één dag van 9:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags gegeven en kost €549,- ex BTW per deelnemer. Neem voor het aanmelden even contact met ons op wanneer 3 of meer mensen vanuit dezelfde organisatie deze cursus willen volgen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheid van een op maat gemaakte incompany cursus en maken we in ieder geval een individuele prijsafspraak.

Komende cursussen