Is het jouw werk om vergunningen te verlenen? Ben je daar goed in en behandel jij dus de complexe vergunningen waar beduidend meer vakmanschap bij komt kijken? Dan is deze cursus voor jou bedoeld: een verdiepingsslag voor vergunningverleners die willen uitblinken. Samen met andere ervaren vergunningverleners het vakgebied systematisch bespreken en tips en trucs uitwisselen.

Na deze cursus heb je:

  • Een netwerk van ervaren vergunningverleners om mee te sparren
  • Meer mogelijkheden om problemen te voorkomen in plaats te genezen
  • Meer oog voor politiek-bestuurlijke sensitiviteit en kantoorpolitiek
  • Meer grip op de software waar je mee werkt

Het werk van vergunningverleners bestaat voor veruit het overgrote deel uit het keurig op tijd de juiste procedures doorlopen. Iedere vergunningverlenende instantie krijgt echter ook complexe vergunningaanvragen binnen waarbij dat niet voldoende is. Zelfs als alle procedures perfect volgens het boekje worden uitgevoerd, is succes bij deze vergunningaanvragen niet gegarandeerd. Daarvoor zijn de projecten waar ze op zien simpelweg te groot, complex en/of politiek gevoelig.

 

Ieder complex project is uniek en vraagt om een andere aanpak. Dat betekent echter niet dat het nodig is om voor ieder complex project opnieuw het wiel uit te vinden. Vanuit de methode ‘projectgericht vergunningenmanagement’ behandelen we patronen en hoe uitzonderingsgevallen systematisch opgepakt kunnen worden. Dat doen we vanuit onze eigen ervaring met het verlenen van complexe vergunningen, maar juist ook door gestructureerd de ervaringsdeskundigheid van de deelnemers optimaal te benutten.

Onze andere cursussen helpen de regels rondom vergunningen in de vingers te krijgen. Voor deze cursus gaan we er vanuit dat je die regels al kent. Deze cursus gaat over de uitzonderingsgevallen, de mensen, de communicatie en de creatieve oplossingen.

Deze cursus is bedoeld voor ervaren vergunningverleners. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. Iedere deelnemer ontvangt bovendien het Omgevingswet Kwartet.

De cursus wordt in één dag van 9:00 uur ’s ochtends tot 16:00 uur ’s middags gegeven en kost €549,- ex BTW per deelnemer. Neem voor het aanmelden even contact met ons op wanneer 3 of meer mensen vanuit dezelfde organisatie deze cursus willen volgen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheid van een op maat gemaakte incompany cursus en maken we in ieder geval een individuele prijsafspraak.

Komende cursussen

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar