Ook al is jouw project uiteraard goed doordacht. Vaak wil de overheid dat wel nog graag even controleren en ben je dus verplicht om een of meer vergunningen aan te vragen of meldingen te doen. Wij helpen je daar graag bij.

Alle soorten vergunningaanvragen en meldingsplichten

Permiso is ontstaan vanuit een vraag om te helpen met vergunningen voor zonnepanelenparken. Daar hebben we als organisatie dus de meeste ervaring mee, maar je kunt voor alle mogelijke vergunningaanvragen en meldingsplichten bij ons terecht. Denk bijvoorbeeld aan andere vergunningplichtige duurzaamheidsprojecten zoals het plaatsen van een warmtepomp, maar ook aan de nieuwbouw van woningen, bedrijfsuitbreidingen en de zogenaamde ‘rood-voor-rood’ projecten.

Waarom een vergunning nodig?

Vervelend, zo’n vergunningplicht. Je was natuurlijk liever gisteren al begonnen met de uitvoering van je project en zit niet te wachten op de rompslomp. Toch zijn die vergunningen er niet voor niets. Zo wordt de schaarse rust en ruimte in ons dicht bevolkte land zo eerlijk mogelijk verdeeld. En door die vergunningen ben je er ook een stuk zekerder van dat de gebouwen waar je in komt niet zomaar instorten. Een noodzakelijk kwaad dus, waarbij het de kunst is om zo snel mogelijk de benodigde stempel(s) van goedkeuring te krijgen.

Hulp bij vergunningaanvraag

Zo moeilijk kan het niet zijn, toch?

In principe kan iedereen zelf de benodigde vergunningen aanvragen. Helaas geldt ook hier dat de overheid het niet leuker kan maken, maar er evenmin in geslaagd is het makkelijker te maken. Je moet behoorlijk goed in de materie zitten om te weten waar je de van toepassing zijnde regels kunt vinden. En dan worden er ook nog eens niet-alledaagse woorden gebruikt of juist hele specifieke definities. Veel ambtenaren doen oprecht hun best om je aan de benodigde informatie te helpen en met je mee te denken. Alleen als het erop aankomt, zijn zij wel de toetsers en mogen ze niet hun eigen vlees keuren. Je zult dus echt zelf de benodigde formulieren vol specialistische termen in moeten vullen. Om nog maar te zwijgen over het regelen van de benodigde bijlagen. Ook al staat er vaak wel wat uitleg bij, echt gebruiksvriendelijk zijn vergunningaanvragen niet als je niet dagelijks met ze werkt.

Wie kan terecht bij Permiso?

Iedereen die betrokken is bij een vergunningplichtig project kan ontzorgd worden door de specialisten van Permiso. Zo werken we bijvoorbeeld samen met projectmanagers, adviseurs, architecten, ingenieurs, aannemers, installateurs, groothandels, onderzoeksbureaus en tekenbureaus. En natuurlijk met de bedrijven en particulieren zelf die het initiatief tot het project genomen hebben. Er zijn vaak veel verschillende partijen en regels betrokken bij een vergunningplichtig project. Je kunt er uiteraard zelf voor proberen te zorgen dat al die mensen soepel met elkaar samenwerken en de juiste informatie op de juiste manier aanleveren. Je kunt het ook overlaten aan de specialisten van Permiso. Dan weet je zeker dat het snel, zorgvuldig en zonder overbodige kosten gebeurt.

Laat je ontzorgen bij Permiso

  • Ons netwerk van specialisten staat voor je klaar
  • Eén loket voor al je vragen over vergunningen
  • Worstel niet langer, wij nemen het graag van je over
  • Snel, zorgvuldig en zonder overbodige kosten

Neem contact met ons op

Hoor je graag wat Permiso voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je hoeft niet in te vullen wat voor vergunning je nodig hebt. Dat blijkt vanzelf uit ons vooronderzoek.