Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

5 juni

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 5 juni 2023 at 00:00

omgevingswet strategie en planvorming

De huidige planning is dat op 1 juli 2023 het omgevingsplan de huidige bestemmingsplannen gaat vervangen. Hierdoor verandert er het nodige in jouw dagelijks werk. In deze praktische cursus zorgen we ervoor dat jij precies weet hoe jouw werkzaamheden met bestemmingsplannen er na de inwerkingtreding van de Omgevingswet uit gaan zien.

Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet verandert niet alleen de regelgeving, maar ook de software en vooral de manier van werken. De overstap van bestemmingsplan naar omgevingsplan omvat daarom vooral nieuwe vaardigheden: het kunnen vinden van de nieuwe regels in de nieuwe software en het kunnen toepassen van die nieuwe regels conform de nieuwe manier van werken.

In deze cursus staat jouw werk centraal. Aan de hand van jouw eigen casussen bekijken we stap voor stap wat de nieuwe regels, software en werkwijze betekenen voor jouw werk. Tijdens deze cursus werken we dus bewust niet vanuit de systematiek van de Omgevingswet, maar vanuit jouw dagelijks werk met bestemmingsplannen. Na deze cursus is de overgang naar het omgevingsplan geen groot vraagteken meer voor je, maar kun je gelijk door met je werkzaamheden na de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

De eerste twee dagen (hier zitten twee weken tussen) zijn relevant voor iedereen die met bestemmingsplannen werkt. De derde dag is specifiek bedoeld voor beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening.

Aanmelden kan via onderstaande link.

Cursusprijs is €1.299 (plus €500 als je ook de derde dag volgt).

Organisatoren

Permiso
Segment